Thursday, June 26, 2014

Video : Teknik Melarikan Diri Dari Promoter Kad Kredit





p/s hahahhahahha. may give a try next time.. :P

Friday, June 13, 2014

Krim Kurangkan Kesan Gigitan Nyamuk

Assalamualaikum..biskut tak biskut mari pedulikan. Hari ni nak share krim kurangkan kesan gigitan nyamuk. Setelah krim ruam susu  itu mendapat sambutan menggalakkan padahal maka aku nak share kebaikan krim ni pulak. 



Nama nya BEPHANTEN. Sangat pantas mengurangkan merah gigitan nyamuk, serangga, etc. Especially untuk baby la kan. Kesian la malam-malam duk gatal-gatal dan kemudian meninggalkan kesan yang sedih. Caranya sapu je. Lepas 10 minit korang tengok la keputusannya. Sangat mengujakan. Merah hilang, benjol pun kurang. Eh, orang tua pun boleh tau. Semua boleh guna. Selain gigitan nyamuk, korang boleh la sapu jugak sebagai nappy rashes, after breastfeed etc. Sangat multitask ini cream. Bahan yang di gunakan semuanya natural so no worries ye mak-mak sekelian. 

Cuma aku nak pesan, beli la yang kecik dulu untuk testing. Sebab kalau yang besar tu, dia besar sangat la pulak. Macam ubat gigi. One more thing, kalau korang rajin,  korang survey la farmasi banyak-banyak sebab nya ada yang murah, ada yang mahal dan ada yang bagi free gift. Apa-apa pun terpulang pada diri. Aku harap informasi ini bermanfaat terutamanya pada ibu-ibu yang sedang packing barang nak bersali. Beli yang kecik campak dalam beg baby dengan krim Zaricort. Kompom korang tak cari lain. Eh!

Selamat mencuba.

P/s : Kalau ada soalan dan cadangan, komen saja ye.

Sekian.


Friday, October 11, 2013

Gila Seluar

Assalamualaikum! Hai.. Biskut tak aku? Biskut pun tau balik tau.. Aku je tak reti.. Heh..

Tetiba hari ni rajin nak cerita.. Pasal seluar.. Dah kenapa??

Saje je..Teringin nak cerita.. Buang sikit sawang mawang dalam blog yang hidup segan, mati tak mau ni..Hahahhah..

Ok..Back to the story.. Senanya dah lama ku teringinkan jeans kale grey.. Dan di ikuti dengan kale hitam.. Padahal sebelum ni, pakai kale biru yang cuma ada satu tu sampai dah berkurun xpe je.. Tetiba tengok orang pakai rasa macam wahhhh.. Nak jugak lah.. Dasar nafsu 9..

Yang ada tu dah ketat.. Dah ada anak sorang, alignment tu dh lari sket.. Maka nya, cari la baru.. Sebab nak menepati dengan aku yang bertudung ni.. Seboleh2 nak loose.. Seluar mana aku rembat?? Jom tenok bawah..zasssss



Ini seluar kat Zalora.. Macam wishlist aku, aku nak warna hitam.. Murai hoiii.. RM 45 je.. 25% discount.. Aku siap tukar size lagi.. Sebab size 28 agak fit walaupun muat..Aku tuka ambik saiz 29.. Better.. Nak tuka kne p Poslaju la kan nak buat return. Tapi puas hati la.. Korang leh g sini http://www.zalora.com.my/Coloured-Slim-Fit-Low-Rise-Jeans-120066.html# Kale lain pun banyak yang cun2.. Lets cekidaut!


Next is grey. Pasal seluar, aku sangat titik beratkan design dan keselesaan. Sebab jeans nak pakai lama. Aku tak kesah brand apa. Janji aku rasa kenan di hati sampai terkenang2, cukup panjang dengan ketinggian aku dan boleh bayar sudeyy.. Aku sauk semalam kat Sunway Pyramid. Jenama Lois. Tantek. Lebih kurang la kale gambar ngan aku punya. Mr Google punya pic.. Tp Lois Jeans byk sangat kale grey dia.. Ada 3 ke 4 tah grey dia.. Biru takyah cakap lah..Discount cuma 10%.. sobs.. Takpe.. Nak pakai lama kan *lapairmata*



Jeans grey yang ku pakai hari ini dan jeans hitam yang baru sampai sebentar tadi.. Itu je nak cite.. Daa.. Salam


Friday, June 14, 2013

Inner Magic

Inner Latest!



Muncung dan tak melekap di dahi 

Tak payah gunting

Dan paling penting tak sakit telinga

Call/SMS/Whatsapp : 0162153416 (Farra)

*while stock*





Be Mine ♥


Eh!Tetiba suka lagu ni..Lagi-lagi tang chrous..Terus teringat time bercinta..


Be Mine by Tasha Manshahar & Syed Shamim


Malay version

Benar aku sayang kamu ..
Takkan pernah luka kan mu..
Gapai tangan ku, dengan ku selalu..
Benar aku rindu kamu..
Jangan pernah tinggalkan ku..
Kau lah hatiku..
Tak sempurna tanpa dirimu.. 



English version

And i never wanna go wrong..
Take my hand baby..
Come go through with me..
Let me tell you that i miss you..
And i never wanna lose you..
You're my heart baby..
My life is incomplete without you..
Let me tell you that i love you..

Thursday, June 13, 2013

Semalam..

Assalamualaikum..

Hmm..Semalam..

Semalam aku stress sangat..

Stress dah lama tapi semalam, kemuncak stress aku..

Dan bersambung hari ini..

Masalah kerja office yang aku dah tak nampak jalan penyelesaian..

Puas aku cari punca dan cara..

Tetap tak dapat selesaikan masalah ni..

Sampai ke rumah aku bawak..

Aku tak reti lah nak guna formula macam laki aku..

'Bila sampai dekat pintu rumah, letak masalah tu kat situ.Esok pagi nak pergi kerja, ambik balik masalah tu'

Tapi aku tak boleh..

Hari-hari aku pikir macam mana lagi nak track and trace kerja aku..

Dah seminggu berlalu..

Harap masalah kerja cepat selesai..

Kerja lain dah aku siapkan..

Cuma ini..

Buat aku gila sampai ke rumah..

Nasib baik ada anak..

Pengubat tekanan aku bila balik..

Ya Allah..berikan petunjuk-Mu untuk selesaikan masalah ini..


Wednesday, June 12, 2013

Heh!Tiba-tiba je

Hallo and assalamualaikum..

Haha..Rasa nak tergelak pulak bila nak menaip. Teringat pastu terus nalk menaip.

Satu malam..

Puasa kan dah nak dekat. Lepas puasa, mestilah raya. Tetiba laki aku tanya :

Laki : Taun ni raya nak pakai baju kale apa eh?

Aku : (Terus pandang dia dengan mata membuntang) Betul ke tak betul ni? Setahu orang, awak mana suka nak sedondon bagai. Poyo la hape la. Ni mimpi apa ni nak pakai baju kale sama bagai??

Hmm..pada aku, mungkin sebab dah ada anak. So, kengkonon nak nampak ala-ala family yang bahagia, kene pakai baju sama kaler.. Giteww?

Selama 8 taun berkawan, cuma sekali dua aje kami sedondon. Itupun sebab belah family dia yang nak sedondon. Aku pun terjebak lah sekali.

Heyy..buat lawak la awak ni laki oi. Permintaan awak mungkin lah boleh di realisasikan. heyyyyyy..

(Masih mood geli hati)

Salam and have a nice day!

Friday, April 26, 2013

Compare It Yourself!

Assalamualaikum semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. *menyawan*

Ok. Hari ni nak share benda yang agak interesting. Terutamanya pada yang suka compare harga kat pasar raya tu. Ni ada satu apps yang tah memana aku jumpa. Nama apps nye Compare It Yourself. So dah boleh tangkap website ini untuk apa. Sangat bagus ok! Website nya http://www.compareityourself.net/index.php

Tak susah pun nak guna apps ni. Budak darjah satu pun aku rasa reti guna. 








Ni webpage nya, Tak cantik, tapi berguna. Ok.Memula korang klik la mana suka. Aku klik hok deodorant. Nampak tak kat bawah tu?








Maka, keluar la banyak jenis deodorant. Korang pilih la mana yang korang pakai.
Click kat compare now tu.




Kemudian akan keluar macam ni. Best bukan??


Tapi perlu di ingatkan bahawa, tak semua barang ada untuk main compare-compare ye. Mungkin masih lagi dalam construction progress. Tapi seronok lah main compare-compare ni. Yang merapu-rapu gi compare nya. Padahal, haram tak beli. Cuma nak tengok mana yang murah. Gatal!

Dan aku harap sangat untuk mak-mak orang macam aku ni boleh compare harga pampers atau susu. Kan best! Selamat meng"compare"!



Thursday, April 25, 2013

Sila Cuba KFC Krushers Chipsmore

Assalamualaikum semua..


                 

Macam aku mentioned dekat tajuk sanun, sila la cuba Krusher kepsi ni. Di jamin sedap, ketagih bagai. 
Al kisah nya, memang dah lama aku nak mencuba krushers ni. Sedap tahap mana kan? Sebab setiap kali aku p kepsi, dia macam memanggil-manggil aku. Cubalah. Cubalah. Gituu.

Dan pada suatu hari tu, aku pun pegi la kepsi atas umah nak makan burger. Burger je niat nya. Tapi teringat pasal Krushers ni. Takdo pulak! Rupa-rupanya, cuma ada kat kepsi yang terpilih saje. Pfttt.

At last, dapat gak beli. Tu pun sebab mak aku belanja. Kena pick up dia kat kepsi Shah Alam yang bersebelahan dengan Burger King. Alahhh.. Kat area stadium ngan Giant tu.

Aku pilih untuk rasa Chipsmore. Memang tak salah pilihan aku. Terbaik ko. Sampai ke hari ni, Krushers Chipsmore je akan aku beli. Lain? Xmo dah cuba sebab hok Chipsmore ni memang rasa betul la Chipsmore dia. Sampai tahap aku kena beli sampai dua sebab sedap yang teramat. Pastu 3 hari berturut-turut aku ketagih Chipsmore. Nampak tak penangan dia?



Maka, korang semua, mak jemah *tetiba* harap korang cuba lah Krushers ni. Murah je. Lam 4 hengget tak silap. Kalah ice blended stabak sume. Selamat mencuba!