Tuesday, July 14, 2009

blm raye tp dh raye..ape tu???

blm raye tp dh raye..2 la tjuk cite ak pd hr ni..gmbr rjh di ats mnunjukkn hasil2 sourcing dr pd dept atau nm saintific nya product development department..hahha..mmg ak xpndai wt lwk..mcm2 jnis brg yg d sourcingkn oleh kak jia n kelvin ni..mmg lain pd yg lain kata nye tawun..mgkn themes tuk raya ni mgkn orkid (kak jia) kelapa (kelvin)..blh??ske ko la labue..yg ni plak pmndgn dr department ak..mmg tetiap taun pun dept ak ni mgsa tmpt mengkombah hsl2 sourcing dorg..almaklum lah..blk pd mmg la kciknya..2 pn dh sarat ngan len2 brg..bile tpijak ja kotak2 di atas maka akn mjeritlah kak jia kita seolah2 di yg kna pijak..tp pic kak jia tade la..mmg cun ex-stewardass yg bnama kak jia ni..next time k ak upload..kotak2 dia atas dgunakn utk mmbuat pyramid hamper k murid2..agk sukar jugak la..yg plg ssh nk buat ada lah hamper yg bernilai RM1,500..mmg mencaba beb..nk uko lg..nk match lg..mmg ssh jd pd..nmpk je sng..pic strusnya mmg mnrik..dan sdp d mkn..ahaks..tp ak xske fruit cake..plik ckit ak ni..duyan pn xmkn..pic 2 slh satu model la tuk cat tuk raya ti..so klu rs nk tgk sume design2 tuk raya ni layarilah di www.noel.com.my..layan k..byk lagi jnis kek2 yg ada nnt..cekelat ada duyan ada manggis ada..sume la yg termaktub dlm kek ni..apa la ak mrepek ni kn..ini pula tmpt sunting gambo..shooting k..mgsa nya adalah blk meeting..ofc ak ni tade la besa mn..sbb 2 sume tmpt or dept jd mgsa pd..tmbh plak dak br yg bnama kelvin ni..sm minat ngan ak..sgt ske kn photography..hrp2 mnjd dn len pd len la raye taun ni sbgaimn yg di impikan oleh director nye Mr GC Tan..chayok2 bebeh..masa yg di ambil tuk shoot satu2 gamba mmg lah sgt lama nya di tambah plak dgn ke 'fussy' an GM ak Desmond a.k.a Demon dan merangkap director ak..mmg sgt la fussy nye ye anak2..pic 2nd las pula mnrgkn ttg arrangemnt utk range flower arrangemnt kot dlm catalogue hr raye 2 nnt..ni ja la yg ak blh tnjukkn..len2 korg bukak la website ni k.. www.noel.com.my.. ni ak nk cite ckit..ms 1st ak kje sgt lah batak nye ak mlihat bunga2an yg real,fresh & terbaek dr ladang..ttiap hr g florist tgk bunga..maklumlah..dlu2 sblm kje mmg ak jrg tgk bunga real..bile kje cni mcm2 jnis bunga ak blaja dr manager florist ak..dan jugak mcm2 nama..dan jugak macam2 kolat..mmg mnrik beb slain tmbh ilmu ak ttg menda2 ni..interesting.. gamba terakhir adlh tuk tatapan or souvenier tuk korg k..ak trgkn satu2 k nm2 bunga yg tertera di atas..yg bujur cm sireh kaler maroon tu adalah di pggl anterium k..dia ada kale len..tp raya pya psl kale ni yg jadi plhn florist manager ak..merah ijau kn ala2 raye gitu..blh di kategorikn sbg long lasting flower la jugak..mmg cntk trtarik la..yg merah myala 2 xkn la korg tatau kn..bunga rose la..tuk pgtahuan korg rose merah lbh mahal dr ros putih..sbb pmintaan lbh byk pd rose mrh dr yg lain..dan rose yg wangi atau brbau hanyalah rose yg bwarna kuning..dan yg pink2 kat bawah 2 bkn lah rose k..ianya d pgl eustoma..mcm2 kale ada..dan rege nye lbh mhl lg dr bunge rose..de paham..k..lps ni klu ada ms ak akn trgkn lg ttg jnis2 bunga dan apa yg ak tau dn yg swaktu dgnnya..ok..layaannn.. jgn lupe layarilah website ku www.noel.com.my





No comments: