Friday, August 28, 2009

+Naili's-Ampang Park-City Garden+

alamak..hr ni ak terasa yg ak yg plg lmbt update blog dr kak dila,ngan kak sue..ak la jugak lmbt g kje dek mlayan aktiviti lps bbuka malam td..mn xnye..bsurai kul 4 pg..org dh banje..itot ja la..kann..perghh..bit lazy nk mgupdate blog hr ni..

lokasi pertama Naili's Sentul..ak rs sume org pun dh tau tmpt..pd mulanya nk ke uptown..las2 tjebak g lpk mnum kat sini plak..ikut je lah ye..psl hambe msh xbgaji lg..kui3..

dekjan..adik bf ak..lokasi strusnye..Ampang Park KTV..pe lg..berkaoke la..myumbangkn sore msg2 yg tpedndam rdu dndm kat dlm hati msg2 ar ye slama 2 jam tanpa henti..(tpu ar 2..)hik2..

msih di lokasi yg sama..ak tgh pilih lgu..ak ni mmg gile kaoke..pantang ajak..lg2 klu free..mmg layann..pic ak tade la..tian ak..pic tepi je..nk wat cne..publicity more 2 dekjan last nite..kwang3..


ni plak Farid..dh jd pok leh da skang..xsgka kn..(spupu kot)sdare ngan bf ak..dlu ms secondary school sesama ngan Parid Yam Yet ni..cluz je lelain..& his cute gf from Sabah..Nita..sedap sore nye nyanyi malam td..mmg sempoi la dia..sporting lagik..

dekjan in peeling lagu..wakakakka..ak xigt plak lgu pe die nyanyi..1st time nenok dia mlalak..at the same time sempat farid pose ko..pas2 dekjan shout "AKU,DIA & KAMU.."highlight dat words..hik2..sempoiii...


lgu wajib bile bertandang ke rumah kedua..mst lagu ni..mst lagu ni..tp xpnh lak ak mmbawaknye dr dlu..tah laa..xminat kot..korg tau kan lgu pe..


ok..ni plak lgu msti+wajib dekjan di mn2 tmpt kaoke..mawi-intifada..according 2 my bf la..feeling babe..yg pntg..layannn...tbaka ak bile dia nyanyi lgu ni..kui3..

muke riang gumbira yg tak dapat lg di nafikan bile dpt kaoke free..akakakka..sonok gile plak ak tengok dekjan ni..tp syg..kak cik,gf dekjan xdapat join cuz still lg kat plkn..awek dekjan pun tiut juge..lgu xleh blah..mleleh2 lgu nye..cam mati awek..hahahhaha...


last place b4 balik..makan lg..kat City Garden..nasik lemak aje..pas2 lauk2 ckit..pas2 borak2..share2 cite..suai knl ngan gf parid..hmm..malam pun dh nk menjengah ke pagi..so,kami pun mengundur dr tuk beransur pulang ke rumah..lbh kurg 4 pg ak sampai umah..huargghhh..ngantuknye..tambah plak ujan pg td..huiii..btul2 dugaan pose..




Thursday, August 27, 2009

+tips kejutkan orang bersahur+

Puasa pun dah msuk hr yg keenam,tp time bangunkan org bersahur adalah time paling crucial sekali..Di bawah ni ada tips2 menarik untuk di cuba ;)

Kalau nak kjutkan org bgn tito especially sahur...cmni antara caranye..

  1. Pegang anak jari kiri/kanan sambil 2 panggil nama dia perlahan lahan..
  2. Sentuh bahu org 2 tito..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia..
  3. Renjis air kat muka dia..sambil panggil nama dia..
  4. Tampar2 manja kat pipi dia..sambil panggil nama dia
  5. Tutup kipas or air cond..

Tapi klu still takde respon gak wat camnih..

  1. Jerit nama dia kuat2..
  2. Gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit..
  3. Simbah air sebaldi..klu boleh air rendam baju dalam korang..
  4. Tarik ambut dia sampai jatuh dari tilam!
  5. Goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi!gempa bumi! gempa bumi! tsunami!
  6. Jerit api! api! api!
  7. Letak KFC ke McD ke xpun ikan patin masak tempoyak yg br di beli sebelah idung dia..bg amik bau ckit..

Still gak takde respon?wat cam nih..

  1. Pergi kat telinga dia..then sebut MAA RABBUKAAA!sambil seru nama dia banyak2 kali!
  2. Pergi kat dia baca surah Yasin!

Tapi klu still takde respon gak..ni je la cara terakhir..

  1. Panggil je org masjid atau surau tuk uruskan..kerana Tuhan lebih menyayanginya..ahaks3..

Salam Ramadhan..

+L.a.U.G.h+














































Wednesday, August 26, 2009

+10 best airport 2009+

Selamat siang smuanya..ok2..ads ak strusnye pasal top 10 airport whole world..ak mmg ske klu cite2 psl flight ni pasal ak gile nk jadik stewardess..blh kew??hik3..tp cite2 msh xksmpaian shgga ke hari ini..uhuk2..usaha lg k..

Anugerah Lapangan Terbang Sedunia br2 ni mgumumkan 10 lapangan yg plg terbaik,plg besh & plg boom dgn bdasarkn soal jawab selidik ngan passanger dr pelbagai syarikat penerbangan.Lebih kurang 190 lapangan terbang di seluruh dunia di nilai oleh passanger experienced with 39 different service in every each airport yg ado..includes dorg pya product,infact ms check in,arrival and departure pun kna judge..


1. Lapangan Terbang Antarabangsa Incheon-Korea Selatan
Akhirnya di nobatkan sebagai lapangan terbang dunia 2009 oleh Anugerah Lapangan Terbang Dunia..


2. Lapangan Terbang Antarabangsa Hong Kong-Hong Kong
Taung lepas dapat no 1,tapi taun ni jatuh no 2..kwang3..Tp airport ni terpilih jadi airport yg terbaik cuz myediakan tmpt makanan yg terbaik di dunia..

3. Changi-Singapore
Last year tmpt kedua..tp taun ni merosot lg ke tangga yg ketiga..xpe2..usaha lg ye..but diz airport is the one most important hub in Asia..


4.Zurich-Switzerland

eventhough duk kat tangga keempat,tp airport ni di isytihar as a best airport kat Europe k..Mendahului airport Zurich..kelezzz..


5.Munich-German

still di tangga yg sama macam last year..tp xpnh brubah architecture nye ye..


6.Kansai-Japan

Airport ini di bina di pulau buatan manusia dkt tgh2 Teluk Osaka kat Kansai.Berbeza ngan Airport Osakayg lg dkt ngan bandaraya & skg hya mgendalikan penerbangan dlm negeri je..


7.Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur-KLIA

Sedih..Last year no 4..taun ni no 7..sob2..xpe..dorg still menang best cabin crew ngan MAS cargo kan..



8.Lapangan Terbang Amsterdam-Belanda

Last year Amsterdam tkeluo dr senarai top ten best airport..diz year masuk blk..dapat no 8..


9.Centrair Nagoya-Japan

terletak kat pulau buatan manusia.airport ni airport yg ktigayg di bina di luar pantai negara 2 after lapangan terbang Nagasaki ngan lapangan terbang Kansai..1st time msuk top 10 best airport..


10.Lapangan Terbang Aucklang-New Zealand

Last but not least,dgn mnduduki list yg teratas kat rantau Australia/Pacific,airport ni akhirnye brada kat tgga kesepuloh of 10 best airport..



+pose laa sgtt+

even sume blog dah abih cite pasal bbuka & smpai kakak bf ak dah cite pasal sahur ak ttp gak nk cite pasal ak pya bbuka kat umah ngan family ak semalam..huk2..nk gak!ak xkiwe!ok2..family ak xla besa cm owg len..4 org makan sje tmasuk ak..family xbesa kan..xmcm family boipren ak..tambah plak ade dak kcik..perghhh..kcohh..

hahah..muke nakal owg xpose..ooppss..cuti da..nakal ke?ak dgil la..bf ak kate..hik2..pas blk kje twus g bli makanan kat bazar ss14..bli pe yg ak bkenan,terasa nk makan..jaat kan ak..blk umah,mdi2,hidang makanan..setel!


Tuesday, August 25, 2009

+topeng H1N1 pya pasal+




p/s hik3..xle bla la yg pkai tudung 2..click kat pic k klu nk view large pic..

+mari menge"tag"+

mntak mahap..br first time nih nk try g men mendalah tag ni..ku petik dari kak ayuthesun..hik2..ok..ak start lu..


1.Bekas kekasih saya adalah...
seorang polis bhgn prsenjataan & pngeboman..
2.Saya sedang dengar..
sore colleague ak cakap ngan customer dia
3.Mungkin saya patut..
Siapkan report ak yg xsiap2 yg dbagi oleh bini bos semalam
4.Saya suka..
coklat,green tea,soya cincau,crab cheese kat cerana..tdo..
5. Sahabat-sahabat saya..
bz kje..ada yg further study & jmpa dak sklh mnengah lm 31.08 ni cuz ada reunion..
6.Saya tak paham..
perangai bos pompuan kat ofc ak..
but ms k my colleague said:bile pandang muke dia,brasap kpla kiteorg bile dia kna puji!
7.Saya kehilangan..
favourite earing since last year ngan diamond clip hair..blh????
8.Ramai yang berkata..
ak ni stubborn..ye ke..mmg pun..tp xkn degil stiap hr kan!
9.Cinta itu adalah...
kadang2 myampah jap!
10.Di suatu tempat,seseorang sedang..
merembat stapler kat meja ak..iaitu Saarath..
11.Saya akan cuba..
xcpt sensitip,xsentap,xmakan ati,xkecik ati..sume2 la yg negatif...
12.Ayat SELAMANYA membawa maksud..
klu blh ak nk hidup selamanya ngan org tu...
13.Telefon bimbit saya..
Nokia 6708 tp de plan nk tuka Nokia e63..
14.Bila saya terjaga..
bgun,mandi,kje..pas2 blk..tdo..zzz...wajib!except sunday..
15.Saya paling meluat..
klu jatuh sakit..sbb ak ske jalan2..bile sakit mn blh jalan2 kn??
16.Pesta/parti adalah..
bukan tuk ak..klu xwild y not..blh la join kot..
17. Haiwan yang paling comel pernah saya temui..
miaw n hamster..
18.Peringkat umur paling menyeronokkan saya ialah..
masa umo 16 taun..dapat byk present yg besh2..
19.Hari ini..
sangat panas..ms lunch ak blk umah td..tp tade haze..besh2..
20.Malam ini saya akan..
tdo cepat2..sbb malam td semalaman ak xleh tdo..
21.Esok pula saya akan..
cuba buat yang terbaik dr hari semalam..& hrp hari esok lbh bermakna dr semalam..
22.Saya betul2 inginkan..
percutian..holiday kat awana porto malai @ langkawi..really missed it..
23.Ketika anda lihat wajah anda di cermin pagi ini..
ada pimples la plak..
24.Pusat membeli belah atau arked permainan..
bila dh besa g la mall..bile kecik2 dlu g la arked permainan..
25.Makanan barat atau jepun..
dua2 pun ak ok..cuz ak ske makan..universal..
26.Bilik yang terang atau gelap..
gelap..sbb bilik ak ada star2 yg glow in the dark kat siling bilik ak..hik2..
27.Makanan segera adalah..
xbaik tuk kesihatan..bile desperate,darurat je ak ngap..
28.Ayat terakhir yang anda telah katekan pada seseorang..
nk barang tp xnk baya..mcm mn tu???hampeh!
29.Siapa yang ingin anda tag..
sesapa yg rasa nk buat..ak ok je..sbb ak ni bkn la pemes sgt..saya budak br blaja..klu salah..pe lg..aja ar ak kn..hik2..da..
kuci-kuci wawa:besh jgk men menatang ni..time2 kje plk 2..hik3..

+bila t.e.n.s.e itu terjadi+

babe..pe korg wat klu korg tense+migraine??klu ak dh rs cmni mule la ak nk mgamuk kann..bile ak nk mgamuk mule la ak nk mngs kann..bile nk mngs mule la ak nk kua kann..so cr plg senang,mudah,jimat pebende sume la,ak kua jenjalan kat blakg umh ak..sng..tade spe kcau..

lately ni ak sgt la tension nye..dh tiga ari ak migraine..rs nk mgamuk ja..xbyk sgt ckp mcm slalu..& lately ni jugak la ak sering sgt g lpk kat taman blkg umh ak b4 blk umh..huarrgghhhhh...hmm..baru ak pasan semalam ms ak jenjalan sowg2 kat taman umah ak ni kn..dh tade haze..cntk sgt2..xla skt mata cm slalu..

muke tense yg tahap cipan akhirnye tpampang!kwang3..klu dh blog ak..mst la kna ade muke owner nye..but im bit happy today..with my colleagues around me..sharing anything with me..make me more calm..than yesterday.. ;)

kuci-kuci wawa:mgkn dh besa..dh smpi ms perlu jg dr sdr..

Saturday, August 22, 2009

::ALLURE DIVINE::


salam sabtu..hahahah..cam bc news la plak kannn..tade pe yg nk d update..cume tnampak pic ni ms kat operation ofc ak pg td..chantek la plak kan..trus g captured!sah2 makan gj bute kn pg sabtu tgh pose2 ni..k la..klu bkenan nk tgk len2 or nk bli munge, u may log on to www.noel.com.my. Happy saturday & have a nice dayg guys..xlupe happy fasting 4 all muslim..

Friday, August 21, 2009

::N9ne Lover::

Ada cun ke pic wedges di sebelah..sj2 la ak g google cuci mate kat nine west website..adoiyai..kna plak hati ak laa ni,ikut trend ske wedges plak..walhal ak dh rembat 2 wedges kat curve ngn pyramid aritu..tp bkenan la plak kat wedges merah ni..dh macam mak red la plak..akakakaka..rs nk lari je g nine west kat ou tuh..tp apa kn daya ak..dpt tengok dlm mmp je la ye..nk mmbeli tgu la gaji..

HOHO..strusnye..collection 9west wedges ala sandal..ske ati tekak ak je bg nama..bkenan jugak!tp xleh nk wt pe la..klu nama pun dh tgh bulan..kale putih..one of fav colour ak..nmpk cam comfortable gile la plak kn ksut ni..pkai ngan apa2 pn buleh rs nya..senang!sarung je..pas2 jalan..bju kurg pun cun kn..

Last choice ak ms ke 9west site..mnrik design ni..ak ske!ak ske!hahahha..cume regenye je ak xbrape nk ske..ada suka?ak mmg xyah tya la klu dh ske..klu ada suka ak maleh la nk cite pjg leba lagi..cite lebat pn xguna..ne taw blh wat ksut raye ko..so blh la g usha collection yg lbh byk lagik kat http://www.ninewest.com/ mmg cntk tertarik ko..mmg ak minat design nine west..ngan charles & keith..xda la mahal sgt kn..ak pun dh ada plan rs2 nk bli ksut nine west dh ni..tuk raye..tuk raye keww????mlayang la gaji ak..mau mgamuk bf ak..ya ampunnn..klu dh pompuan!hik2..da..




..UP..

This is Pixar's 10th movie to date (it has produced numerous cartoons in the past),and Docter,who has work for Pixar since 1990,is one of the pioneers of this phenomenal company.

Though this is only his second feature film,it is undoubtely the best thing to hit the big screen this year.


This computer-animated featured film is about former balloob salesman Carl Fredickson (Asner),who decides to uproot his house with thousands of helium-filled balloons and go on an adventure to find Paradise Falls in South America,just as his childhood hero Charles Muntz (Plummer) did.


He,however,has an unexpected partner -an overzealous wilderness explorer name Russell (Nagai),who in his determination to earn an 'assist the elderly' badge,ends up coming along for the ride.


With Rusell in tow,the two finally find Paradise Falls and meet amazing creatures such as a colourful bird Russells calls Kevin and a good-natured dog called Dug (co-director Bob Peterson)


However,they also find Muntz who is determined to capture Kevin in order to redeem himself in the scientific community.


The movie is filled with hillarious as well as heartfelt moments.The tender moments between Carl and his wife Ellie (voiced by Elizabeth Docter) are beautifully captured.


The vivid colours of the visuals are breathtaking and the score by Academy Award nominee (Ratatouille and The Incredibles) Michael Giacchino is brilliant!


The movie has an emotional core to it and that is what a good movie is all about.It would be a great shame to miss it..
.
For more information on the movie log on to : http://www.cinema.com.my/up

S.E.N.G.A.L melanda


bawak mgucap sgt bile kwn bek ak ni suh captured pic dia dlm pose yg cemerlang cenggini..adoiyai..semalaman ak ktawe pk pasal bff ak yg sorg ni..hahha..kawan ak si ida ni..pas blk kje..tension la 2..sbb 2 jd cenggini..tian dia..layan ja la..wish me 2 buncit thanks 4 being good frnd..



Wednesday, August 19, 2009

:F.A.S.T.I.N.G is coming::

SERIBU senyuman
belum tentu MENAWAN HATI
SATU jelingan
sudah cukup menimbulkan rasa BENCI
MEMBINA mengambil masa
meruntuh SEKELIP mata

.

Selamat Menyambut
Ramadhan
.
Maaf Zahir dan Batin
.

Semoga Ramadhan membawa keberkatan kepada semua dan mengukuhkan ukhwah yang terbina

Saturday, August 15, 2009

::Durian Merah::

..INFO TENTANG DURIAN MERAH..
ehem2..eventhough musim duyan telah pun tamat swaktu dgnnye, ak still nk share info ttg raja buah sgla buah ni..ak mmg xtau lgsg psl duyan ni cuz ak mmg xske & xmkn duyan..klu duyan bese ak tatau,duyan merah lg la ak xtau..(truk sguh ak ni..)..lps ak search sluruh plusuk website psl duyan merah ni ak amik la mn point2 yg bgus tuk ak share ttg buah ni..Nama scientific buah duyan merah ni adalah DURIO GRAVEOLENS..msyrkt Dayak Kenyah plak pgl duyan ni duyan daun sbb lebar daun buah ni sm besa ngan tapak tgn org dewasa..tp ada gak yg pgl duyan dalit bg sstgh suku kaum Sabah..

Dan info yg lain yg ak dpt ttg buah ni, rs dia mns ckit & isinya xtbl sgt cm duyan kg & plg sdp bile d masak..msk apa ak xkaji plak..duyan ni blh dapat kat Sabah..Tp sumber yg lain plak ada kate yg duyan ni sng nk jmpa kt skitar jln mnuju ke Kota Belut..tp ada waktu2 ssh nk jmpa & hati2 ngan duyan yg djual cuz kebanyakan duyan djolok & dperam..so,duyan yg mcm ni akn mmbuatkn rs authentic duyan 2 xdpt dnikmati spnuhnye & kdg2 xde rs manis lgsg..hmmm..& plg besh nye pasal duyan ni, blh di jeruk & blh thn sampai staun klu simpan elok2..fuyohhh...

yg lain2 lg ttg duyan ni ada yg kate rsnye lemak & baunye pn bbeza2 dgn duyan yg bese kite jmpe..kale nye pun ada kala kkuningan,kemerahan & ada gak kale PINK..*wink *wink*(pebret kale ak 2..confirm ak makan..hahaha)..So kawan2, conclusion nye kat sini duyan merah cume blh dapat kat east malaysia sj iaitu di Sabah & Sarawak..patut la xpnh jmpa kat KL..spe yg tingin nk try blh la booking flight g sn & g la ke tmpt yg ak sbut td..hmm..hr ni ak blaja ssuatu yg br ttg duyan (even ak xske duyan!fullstop)..tamat sudaa info dr ak..take care..daa..