Wednesday, August 26, 2009

+10 best airport 2009+

Selamat siang smuanya..ok2..ads ak strusnye pasal top 10 airport whole world..ak mmg ske klu cite2 psl flight ni pasal ak gile nk jadik stewardess..blh kew??hik3..tp cite2 msh xksmpaian shgga ke hari ini..uhuk2..usaha lg k..

Anugerah Lapangan Terbang Sedunia br2 ni mgumumkan 10 lapangan yg plg terbaik,plg besh & plg boom dgn bdasarkn soal jawab selidik ngan passanger dr pelbagai syarikat penerbangan.Lebih kurang 190 lapangan terbang di seluruh dunia di nilai oleh passanger experienced with 39 different service in every each airport yg ado..includes dorg pya product,infact ms check in,arrival and departure pun kna judge..


1. Lapangan Terbang Antarabangsa Incheon-Korea Selatan
Akhirnya di nobatkan sebagai lapangan terbang dunia 2009 oleh Anugerah Lapangan Terbang Dunia..


2. Lapangan Terbang Antarabangsa Hong Kong-Hong Kong
Taung lepas dapat no 1,tapi taun ni jatuh no 2..kwang3..Tp airport ni terpilih jadi airport yg terbaik cuz myediakan tmpt makanan yg terbaik di dunia..

3. Changi-Singapore
Last year tmpt kedua..tp taun ni merosot lg ke tangga yg ketiga..xpe2..usaha lg ye..but diz airport is the one most important hub in Asia..


4.Zurich-Switzerland

eventhough duk kat tangga keempat,tp airport ni di isytihar as a best airport kat Europe k..Mendahului airport Zurich..kelezzz..


5.Munich-German

still di tangga yg sama macam last year..tp xpnh brubah architecture nye ye..


6.Kansai-Japan

Airport ini di bina di pulau buatan manusia dkt tgh2 Teluk Osaka kat Kansai.Berbeza ngan Airport Osakayg lg dkt ngan bandaraya & skg hya mgendalikan penerbangan dlm negeri je..


7.Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur-KLIA

Sedih..Last year no 4..taun ni no 7..sob2..xpe..dorg still menang best cabin crew ngan MAS cargo kan..



8.Lapangan Terbang Amsterdam-Belanda

Last year Amsterdam tkeluo dr senarai top ten best airport..diz year masuk blk..dapat no 8..


9.Centrair Nagoya-Japan

terletak kat pulau buatan manusia.airport ni airport yg ktigayg di bina di luar pantai negara 2 after lapangan terbang Nagasaki ngan lapangan terbang Kansai..1st time msuk top 10 best airport..


10.Lapangan Terbang Aucklang-New Zealand

Last but not least,dgn mnduduki list yg teratas kat rantau Australia/Pacific,airport ni akhirnye brada kat tgga kesepuloh of 10 best airport..



No comments: