Thursday, August 27, 2009

+tips kejutkan orang bersahur+

Puasa pun dah msuk hr yg keenam,tp time bangunkan org bersahur adalah time paling crucial sekali..Di bawah ni ada tips2 menarik untuk di cuba ;)

Kalau nak kjutkan org bgn tito especially sahur...cmni antara caranye..

  1. Pegang anak jari kiri/kanan sambil 2 panggil nama dia perlahan lahan..
  2. Sentuh bahu org 2 tito..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia..
  3. Renjis air kat muka dia..sambil panggil nama dia..
  4. Tampar2 manja kat pipi dia..sambil panggil nama dia
  5. Tutup kipas or air cond..

Tapi klu still takde respon gak wat camnih..

  1. Jerit nama dia kuat2..
  2. Gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit..
  3. Simbah air sebaldi..klu boleh air rendam baju dalam korang..
  4. Tarik ambut dia sampai jatuh dari tilam!
  5. Goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi!gempa bumi! gempa bumi! tsunami!
  6. Jerit api! api! api!
  7. Letak KFC ke McD ke xpun ikan patin masak tempoyak yg br di beli sebelah idung dia..bg amik bau ckit..

Still gak takde respon?wat cam nih..

  1. Pergi kat telinga dia..then sebut MAA RABBUKAAA!sambil seru nama dia banyak2 kali!
  2. Pergi kat dia baca surah Yasin!

Tapi klu still takde respon gak..ni je la cara terakhir..

  1. Panggil je org masjid atau surau tuk uruskan..kerana Tuhan lebih menyayanginya..ahaks3..

Salam Ramadhan..

No comments: