Friday, October 30, 2009

Hppy Halloween!


pagik...happy halloween sume..ye..hr ni malam Halloween ye...tp ak xceleb cuz ak nk tdo mlm ni...huahuahua..xda modal nk wt entry sena nye nih..k la..klu kome kuo malam ni g celeb Halloween, singgah2 la kat malam kang ye cuz from 10:00 pm to 1:am korang akn dpt 31% discount for their ice cream (for DG users kot)..tp korg kna pkai bj kale kunin,owen or Halloween costume..others promotion kome leh g klik kat kotak baskin lobins 2 eyh..besh2..insyallah ak p kot..psl lm dh xmkn chocolate mint peberet i..alang2 dh gaji..huk2..tetibe plak ak tingat last ak celeb Halloween kat previous tmpt kje..phiewww..cite lama..k la..n last but not least 2 my colleague, cik S, samat celebrate ye mlm kang..t kite g cr sm2 mask 2 eyh lunch kang..ha3..Happy Halloween sume..

Thursday, October 22, 2009

"Next Cupcake Tuk Di Eksperimentasi"



wahahhahha...ayat ak..gile xleh blah..mmg btul ak nk experiment cupcake br nih..tp experiment tuk try buat laa..bkn pegi korek2 dia..hahha...cupcake tbaru yg mnarik phatian ak macam magnet ni di bewi name "Walnut Muffin With Crumble.." sdp nama nya..hrp2 sesedap ak wat kang...mkin bsemangat ak nk wat lps "keberjayaan" ak mmbuat cupcake yg lalu...hiks..angkat bakul sdr jap..tah hape gile ak tah dtg nk wat cupcake smenjak dua menjak ni..apa2 hal, ada ms yg lebih tuk ak wt cupcake Walnut Muffin W Crumble ni ak cite k..Thanx Hotel Istana cuz provide d recipe of diz cupcake aka muffin..Mgg seswai beno time nye ngan ak yg gile cupcake nih..Hiks.. And thanks 2 Kak Qila cuz dia yg bg..Gile weyh gile..!!Time ni je gile..Sok bosan ak benti la wat mende len plak...hahhaha...



cm xcaya ar..

xcaya apa?xcaya blh wat cupcake la..n xcaye gak dah bln spuloh..bday bf ak..hiks..cpt nya masa blalu..bulan dpn bday ak...yeay!!!!but no cupcake 4 my bday anymore..hahaha..
seharian tau mmbuat cupcake..lama tp really2 njoy wat cupcake..sbb apa?sbb wat icing fondant 2 cm men play-doh..atau bhs stenggan nye tanah liat..smpai merah2 tgn ngan kuku..tp sayang pya pasal...pedulikkan aje..

smpi cuti seari gak la nk mjadikan cupcake..alhamdulillah..skli try menjadi plak..salu 2,3 kali..tah knp smnjak dua menjak ni ak gile nk wat cupcake ngan ape2 yg related ngan coklat..tp ak still lg prefer mgemas dr mmasak..cbuk nk jd interior architecture..tp tah kmana..ha3..insyallah taun dpn..hiks..

big card especially for HIM.."syg,knp card nye besa gedabak....??".."la...duk tiap2 taun card kecikkk je..kali ni card beso la plak.." macam2 la syg ak ni..neway he's really like my cupcakes (ske ke wak..?) smpi sorok2 kate kak dila..t kite wt sesama eyh..

ni bkn beday kak ija ak..sj ak bg the tuleh nama dia cuz ak pjm tapak cupcake supaya cupcake ak tak besa kcik..tq kak ija..

last but not least to my dear lover..

HAPPY BDAY YG KE tettttttt...hahhahah..

And Happy 5th Anniversary..

All d best n wish ur dream to .............. will come true..

..Habish..

Monday, October 19, 2009

pilu & sayu menusuk ke kalbu ketika...


perghh ayat..xley bla sgh..otey2..ambik mood..huh..korg igt lg ke sect 14, pj yg collapse ritu..(if not mistaken 28 May it happened..hr khamis lg..)ptg td..pas blk kje..ak sgh jap g sn bli brg tettttttt...(will adevertise later..)tlalu plak kat tmpt yg collapsed ritu..sbb 2 la ati ak rs pilu..bayangkanlah de sorg mamat tu, br je kua (dlm 10 saat) dr bangunan tetibe bgunan kt blkg dia runtuh..skelip mate je..mmg umo dia pjg..tp tian kawan2 dia..nangis2 dia igt kawan2 dia dalam 2..cr mayat nye sampai busuk2 br jmpa..makan ari gak la mncari..ssungguhnya..mmg xleh lupa..mmg sentap..ke ak yg sensitp sgt..ape2 je la..


tp..dlu (denga2 la kan..) Jaya Supermarket ni ,is d only one shopping mall yg ada b4 ade nye One Utama, Pyramid n so on..hmm..btul la kot nye..dlu2 pun ms ak kcik, br nk naik ak lpk cnie je..mn xnya..blh kate sume ar ade..Metrojaya pn ade..dkt pun dkt..tp 2 dlu..xtau ar jadi pe lak tmpt ni pasni..runtuh lama dh..tp cenggitu gak..tah la..pe leh buat..ckp dlm ati je la..Al-Fatihah..


Sunday, October 18, 2009

eyelash pelesu..


pnt ar plak ase nye rini..tp open haus yg pegi 2 ja..pas2 g mid..pas2 blk..pas2 g pasa cr topup tuk eyelash pelesu..dush..br pas blk pasa upload blog..malas plak nk upload sok..tkut kje ak extra load..hiks2..so ak update je la rini skli jalan..senang..bebalik cite pasa k..
agak lame gak ar ak x p cari bekal tuk eyelash baru..hr ni tetibe terasa nk g pasa bli satu..las2 tjebak sekotak trus g bli..bile pk2 blk..untung ag ak bli skotak..dalam ade sploh pasang..sng..ag tahan lama..xyah asyik nk bli je..dr yg kotak2 kat atas tuh..mmg nmpk dolly nye if lain2 design..tp xsume match ngan mata ak..at last ak bli skotak trus..match ngan mata ak..dan yg penting..berbaloi-baloiiiiiiiiiiii...so yg lame..ku simpan je dalam laci..

otey..kelip2 dolly ijau ckit..ha3..nunite sume..

klu dh pompuan tu..pompuan gak la..

lps MAC..ak gile STILA plak..xtau ar sama ada lua dia ke atau kale nye..bg ak stila dua2,mmg mantop gile make up nye..bgitu jugak la ngan rege nye..menda-mendi ni sume ak bli time sale kat mid-metrojaya ptg tadik ngan buah ati..maklumlah..klu dh tgh bulan kite org msuk tang nampak sale aje..tade nye nk msuk kdai branded2 wt ms skg..bli bnda rs xlari budget je..hiks..jimat2..

bkn make-up dia je ak minat..benda ni pun ak minat..comel..kale purple..dan besau..spt bese..besau la gak rege nye ye..elok la ltk make-up ak yg smkin branak 2..klu dh pompuan kan..sale ke xsale ke..apa yg bkenan d mata nak gak..pompuan mana xnk cntk weyh..

Saturday, October 17, 2009

ktupat palas..ktupat 3 segi..macam2..

salam sabtu..harap masih ada yg baca blog ak..hiks..k la..cite hari ni psl ktupat mak ak..ada yg ckp..ktupat palas ni pyh nk dapat..tp ak rs sng je..cuz mak ak msti & wajib wat bile smpi hari raya..lambat plak nk cite psl ktupat mak ak ni..mgu ni pun last raya..bgitu jugak ngan open haus..

tp diz year mak ak rajin sgguh wat ktupat palas ni..dalam 1 week 2 msti ada je ktupat..salu wat raya ptama je..pas2 dah..tadak..klu habis 2 habis la..tp upe2 nye..org mintak mak ak wat kan cuz tuk wat dorg pya open haus..patut la seminggu deret ktupat palas ja de ateh meja..rezeki mak ak..diz year dia wat ktupat taruk jagung..copy paste lemang jagung ar..last year taruk cashew nuts..dap nye..


Friday, October 16, 2009

Happy Diwali..


Vanakam3..
wahh..ada hati ko nk bbhasa tamil yerk..
2 ja la yg ak tau..lg satu "sapdriyaa.." means maken..hahhaha..ok la..
Wishing 2 all indians friends, readers and bloggers..
Happy Deepavali..
Even ak ni xceleb tp nk wish gak tuk korg yg myambut nye..
adoii..kat luo umah dah molotup2 dh bunyi mercon nk celeb diwali for tomorrow..
To untie kat opis ak.."Aunty!!!Where's my laddu n murukku aunty..really miss it laa..c u diz monday arr.."dia donga ke..hiks3..
Jumaat da cincau dah nk g buat murukku katenyeee..
k la..pade yg len2,happy weekends yea..
n also samat g open haus..yg dh nk mnutup tirainye mgu ni..da..

Sunday, October 4, 2009

Morning Fariesya...

dak kcik tomei ini pepagi bapak dia nk nganto g umah..pe lg..sprti bese kna jaga dia la jap..tp abang dia tadak plak..dak ni sorg ja..da besa da dia..dlu kecik lg..jalan pun xpandai ag..tp skang muke pun da lain..nk besa kann..

n da pndai pose da sikalang..guling sana..guling sinun..

ko nk dtg umah ak braye ke fariesya??hiks..pepagi pkai bju kurg kale maroon..


seb bek xcam dak len..mak bapak tinggal mlalak..adoi..seb bek dia xcm 2..baek pya landing..


mleleh liyo nengok cik timah wat ktupat daun palas ngan jagung..dap er..takut kempunan ak suap ar ckit..


bosan ar tuh tade abg dia..


let me show u how 2 kemas umah..


last captured from me..weee...






Saturday, October 3, 2009

Cinta Lelaki

Mayb benar jugak ekk article ni...

Hadirnya diri mu dalam hidup ku ni buat diri ni kenal sape sebenarnya lelaki. .
Mungkin jugak ianya satu khilangan... .
n kenangan yg x dpt dlupakan..

Cinta lelaki memang pelik dan aneh, tetapi juga unik.
Ia pelik kerana hadir dijiwa seorang lelaki, yang sebelumnya keras, kasar dankurang romantis; aneh apabila dia sudah lembut dan romantis mudah pula dia berasa sayu pilu dan sensitif hanya dengan kata-kata orang yang dicintainya.

Semuanya ini melambangkan keunikan hati lelaki yang sukar difahami adakalanya lunak tetapi selalunya keras dan kurang simpati.


Lelaki tidak berupaya hidup tanpa wanita disisinya tetapi tatkala sudah memperolehinya, jarang pula hendak menghargainya sepanjang usia.
Lelaki yang benar-benar lelaki, adalah yang disenangi pasangannya, seorang wanita bernama kekasih mahupun sudah bergelar isteri.


Kesungguhan cinta lelaki terpancar melalui :

Kesungguhan dalam melakukan sesuatu buat kekasih/isteri -tanpa sedikit keterpaksaan. Semuanya dilakukan dengan rela, ceria dan penuh bahagia.
Dia berasa puas apabila dapat menghiburkan pasangannya.
Dia lebih banyak menasihati kerana dia amat menyayangi kekasih/isterinya.
Dia mencemburi kekasih/isteri - lantaran itu dia akan mengongkong kebebasan mereka. Konkongan semata-mata oleh perasaan sayang dan cemburu yg meluap-luap.
Dia akan kerap menyatakan ketakutan jika kehilangan kekasih/isteri.
Dia akan mudah merajuk dan sensitfi apabila anda tidak menumpukan perhatian penuh terhadapnya.

Kadang-kadang dia seperti anak kecil utk mendapatkan layanan yang terbaik dari pasangan. Kerajinannya ketara, tergambar melalui kesungguhan melakukan apa saja asalkan dapat membahagiakan kekasih/isteri.
Mudah merajuk kerana mahukan kata-kata lembut daripada kekasih/isteri.
Merasa lega bila pasangan memujuknya.


Dia akan gelisah apabila berjauhan dengan kekasih/isteri.
Dia akan kerap menelefon dan menghantar SMS.
Dia akan kerap bertanya apakah kekasih/isterinya mencintainya.

Lelaki yang jujur dan cukup 'mabuk' dalam percintaanya pasti tidak akan melayan perempuan lain sewenang-wenangnya.
Dia akan berasa berdosa berbuat begitu tanpa pengetahuan kekasih atau isterinya.

Open House at Hyda's House aka Kak Cik-Wannabe


klu dh pas raya of course ar de open house sn sini idak??cmtu la gak kengkawan ak..salah satu nye haida aka kakcik wanna be nih..thanx ek cik haida atas jemputan ke umah khamis ritu..sodap ko mee kari nye..ngan asam yg msh ko igt n peberet ak..mabeles..
haida ni sbenanya classmate ak ms form 4 dlu..alin, ak n haida only..blh??rdu la plak time sklh kan..lama xjmpa kan..at last mespes jd pghubung..jmpa la blk..hmm..
not forget dat day..tuk adik haida yg dh xbrape igt kat senior dia..
HAPPY BIRTHDAY BANIE..

::Herbie Fully Loaded Melesia pya version::

ada knai ka??ada cun ka??cun kann..ak captured kat area umah ak ja..mntak mahap 2 d owner 1st..really interested at ur car since 1st day i saw it..igt kat us ja ada..melesia,petaling jaya pun blh jmpa..kete org d sibukkan..kete sdr tah memana..hiks..


Friday, October 2, 2009

::A.K.H.I.R.N.Y.A::


yahoooo..(sengal jap..) dh lama sgt rs nya x mgupdate blog..ade cite smpn ja dsbbkn pkara2 yg xbrape nk dpt d elakkan..blh??tp skrg..jeng3..akhirnya..hajat d ati nk bli tenet sdr tcapai gak..alhamdulillah..makan ati tau ak tgk owg len de tenet..update blog la twitter la fb la mespes la..mn la ak xmakan ati..maka harusla suka-suki d hati 2 lebey2 kan..n at least nmpk la gak kmana wit gaji ak mgalir..



hmm..sbnanye klabu mata nk pilih mana satu ak nk pilih..kn mcm2 ada..las2 ak kmpul sume brochure yg ade kat melesia ni then ak g tya sume opinion & experience org yg pomot 2 ngan kengkawan ak cne..ye la..nk yg tbaik kan..lg satu kite yg mmbayonye..so,ak xnk ar gopoh-gapah bli menda ni..kang rugi d masa hadapan..hmm..ak nk la share ckit kan mn yg tatau..stelah ak korek,mentelaah sume information pasal tenet2,broadband,wifi ni sume br la ak tau yg kite ni ada choice whether nk bli speed dia ke atau space dia..paham ke??hahah..& akhirnya stelah di kaji dr a smpi z ak pilih maxis broadband..knp??cuz ak rs dia yg tbaik n seswai ngan bajet n klebihan dia yg ada..tp stiap broadband ada klebihan dia sdr kn..mcm 2 la ngan maxis..n ak rs dia yg tbaik stelah dkaji ngan yg len2..tamau la cite byk..bz..bz..bz..nk mgupdate..ahaks..last but not least..sesapa yg nk "mmbeli" 2..wat la pilihan yg tpt mgikut apa yg anda perlukan..dan pandai2 la cr yg tbaek k..k la..take care..da..