Tuesday, November 10, 2009

Adoiii..awat la ada org mcm ni kje kat LHDN..

KISAH BENAR..

sampul surat di hantar dr LHDN..
seorang pkerja swasta tlh mmbuat panggilan ke LHDN & btyakan 'Form B'..slh seorang kerani LHDN mjawab panggilan trsbut & btyakn alamat bg mmbolehkan borang tsebut d htr..& berikut adlh pbualan mrk:
kerani LHDN: blh bg alamat encik..?

pkerja swasta: ok..hntr ke Ranhill Worley di opis sy..

kerani LHDN: apa??Ranhill..??mcm mn nk eja..??

pkerja swasta: R.A.N.H.I.L.L..eja dia cmni.. 'R'...utk Rumah.'A'...utk Ayam..'N'..utk Nangka..'H' utk Holland..'I' utk Itik..'L.L' utl Lain-Lain..

kerani LHDN: ok..nnt kami hantar ke alamat tu..
slps sminggu,borg trsbut pun smpi-jom tgk alamat kat smpul surat..

p/s click pic 2 view large image

10 comments:

zul said...

jahahahhahaha...lawak antarabangsa...

entry ni betul2 memalukan LHDN..matilah ko kena bayar cukai berganda tahun ni...hehehhe

applemintlady said...

so blaja la dr ksilapan..
yg org ni pun satu..men hentam kromo je tuleh..xdo cmmnsense lgsg la..

pwincess_mymuch0ok said...

aku ase name dia lurus bin bendul la k0t..
thehehehe~

Aujinz said...

keh keh keh...
lepas nie aku pun nak try LHDN jugak laa.. harap harap diorang tak caj aku berganda taon depan..

joegrimjow said...

ahaha
ada plak camni
aigooo

sue said...

ahahaha...ape nak ckp kat org cam ginih ek...

daela said...

bengap betul kerani tu...akakakakaka...

Dee said...

hahaha...gelak guling2 ni...

applemintlady said...

mai,
ni bukan lurus dah..ni sengal thp gaban!

aujinz,
gd luck k..

joe,
iyokan aje..wawawwa...

kak sue,
xleh nk kate pe dah kak sue oi..
tgnkan aje..xyah ckp byk..

kak dila,
tau xpe..xtau tye..mengong pya clerk!

kak dee,
fara pun gelak guling lompat sume ada ms 1st time bc..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahaahhaahahahhahahahaahahha
nasib baik aku xkeja kat LHDN