Monday, October 3, 2011

Alili's 5th Birthday

Ahad lepas birthday Alili. Alili tu siapa? Alili tu, tunang aku, punya anak buah. Paham ke idop? Hahaha.. K la. tak nak cakap panjang-panjang sebab tak semua orang suka baca karangan 1500 patah perkataan satu page.


Birthday boy

Ni gambar dia masa dia kecik. Omey kan. Tapi aku tak tau berapa umur dia time ni.

Kek sampai dua. Last minit pegi beli. Nasib baik sedap.

 Orang tak sabar nak bukak hadiah. Hadiah from kak cik & anjan. *Capik mintak present ngan acik yer*

Mimik muka berbagai dari birthday boy.

Sibuk jugak nak memotong. Last-last jahanam! :)

To Capik Alili, kakak Falah wish you a bless birthday. Semoga menjadi anak yang soleh, menghormati Mama dan abah, cerdas dan pintar, taat pada suruhan agama dan berjaya dalam kehidupan Alili.


*Nanti bile besa alili boleh lah tengok gamba alili bila alili dah besar nanti kat blog kakak Falah ni ye. :)

Adele-Someone Like You (Official Video)

Friday, September 30, 2011

Express Soup (Soup In Bread)


Salam.cuma nak share dengan kawan-kawan, this is the best mushroom soup ever. Again, BEST MUSHROOM SOUP ye. Sebenarnya, dah lama mentekedarah menda ni. Dekat Low Yatt, before puasa. Gile lama kot simpan gambar ni. :)

Ok. Sebelum ni aku penah jugak ternampak Express Soup ni dekat Times Square. Tapi tak terfikir nak singgah, rasa and so on. Cuma tertarik sekejap dengan cara dia deliver soup tu. Sangat2 creative. Bread + Soup = Express Soup. 

Ye kawan-kawan, saya sangat mengesyorkan anda mencuba (kalau baru tau) cream soup yang super duper creamy, marvellous ni. Kalau korang jalan-jalan area Times Square ke Low Yatt ke, tengah lapar kan, memang puas hati la. Dia ada choice yang lain. Bukan mushroom je tau. Ada lagi 3,4 jenis kalau tak silap. Tapi tak ingat dah flavour yang lain-lain tu. Dan harga dia pun tak sampai RM 10 pun.

Ok, selamat mencuba kawan-kawan.

Monday, September 12, 2011

Wahai Wanita..Tolonglah Baca Ni!

Info PENTING untuk berkongsi dengan semua!

Peringatan kepada semua !!!!!!!!!!!

Ini adalah sangat menakutkan, serupa dengan kes Ms Canny Ong.

Pada suatu hari, terdapat seorang wanita yang berhenti di stesen minyak untuk mengisi minyak. Setelah selesai memenuhkan tangki minyak selepas membayar menggunakan kad kredit di pam dan ingin meninggalkan stesen tersebut, atendan di dalam kedai lantas bercakap menerusi speaker dan memberitahu sesuatu yang berlaku dengan kad itu dan meminta wanita itu masuk ke dalam untuk membayar tunai.

Wanita itu keliru kerana dia telah selesai mengisi minyak dan pembayaran menggunakan kad kredit telah diluluskan. Dia menunjukkan isyarat tangan kepada atendan tersebut dan bersiap sedia untuk meninggalkan tetapi atendan tersebut sekali lagi menggesa wanita tersebut masuk ke dalam kaunter kedai untuk membayar tunai.

Dengan perasaan sedikit marah, wanita itu terus masuk ke dalam kedai dan mempertikaikan tindakan petugas tersebut dan menuduh dia menipu. Atendan tersebut memberitahu supaya wanita itu bertenang dan mendengar dengan teliti

Atendan memberitahu ketika wanita tersebut sedang mengisi minyak, dia telah melihat seorang lelaki telah masuk ke dlm kereta dan bersembunyi dikerusi belakang . Dengan segera beliau telah menghubungi pihak polis. Wanita tersebut terus menjadi takut dan segera melihat pintu keretanya terbuka dan lelaki itu telah menyusup keluar dan meninggalkan kereta itu dengan tergesa-gesa.

Kes baru-baru ini didapati mempunyai kaitan dengan ujian untuk permulaan geng jenayah terbaru dimana memerlukan seseorang untuk membawa balik bahagian badan seorang wanita ..

Salah satu cara yang mereka lakukan adalah dengan merangkak perlahan-lahan dan menyusup masuk ke dalam kereta wanita manakala sasaran utamanya adalah stesen minyak atau di kedai runcit pada waktu malam. Kemudian, mereka akan potong kaki / buku lali mangsa menculik mereka dan kemudiannya membunuh dan mencerai-beraikan mereka.

Kaedah lain adalah dengan memaksa wanita itu masuk ke dalam kereta kemudian menculik mereka, Sila sebarkan ini kepada wanita lain, orang muda dan tua.



Pertama, wanita seharusnya lebih berhati-hati apabila ingin masuk ke dalam kereta pada waktu malam.

Kedua, Jangan letakkan kereta di tempat sunyi atau terpencil semata-mata ingin mendapatkan tempat letak kereta percuma!

Ketiga, Jika boleh, elakkan memandu seorang diri pada waktu malam!


Ini adalah situasi sebenar! Penculikan! Pembunuhan! Putus dan anggota badan dicerai-ceraikan! Ini semua berlaku di Malaysia!



Jadikan amalan :

1. Pastikan kereta berkunci setiap masa walaupun anda meninggalkan kereta sebentar.

2. Periksa sekeliling kereta sebelum masuk ke dalam kereta.

3. Sentiasa peka terhadap sebarang tanda-tanda pelik dari persekitaran anda dan individu lain di dalam sekitar umum, terutama pada waktu malam!



Sampaikan mesej ini kepada semua wanita supaya salah seorang wanita dalam hidup kita tidak akan menjadi salah seorang dari mangsa mereka!



*share dr http://haryanies.blogspot.com/

Thursday, September 8, 2011

Sepah Tidak Di Bubarkan..

Salam semua..

Wahh...berkurun kot tak meng'update' blog yang dah tak rupa blog ni.
Ok lah. Straight to the point saje lah ye.
Aktiviti wajib aku selepas lunch, mesti nak bukak facebook tengok gosip news feed.
Kire macam nak tahu perkembangan semasa la kononnya..
Pastu aku tertarik dengan news feed yang kat bawah ni..
Sambil tu aku teringat yang setahu aku, diorang ni dah bepecah.
Tup tup keluar status yang alhamdulillah ni..
Syukur la kalau betul..
Sebab kat Malaysia ni tak banyak tukang lawak yang berkualiti macam diorang..
Semoga Sepah sukses! (nampak sgt peminat Sepah!)

Tuesday, May 24, 2011

McChicken Buy 1 Free 1


jom jom..print out and redeem..



Best Rojak For My Throat!

Jahanam kan english aku..mwahhaha..abaikan je lah yep..

 cite ni agak basi la jgk sbb benda ni  last weekend..lm ke?? cite psl rojak, dlu mmg ak xske sbb aku ni anti sayo mayo..tp klu org dh belanja aku on sajo..

ok, the best rojak aku plg ske dekat tasik titiwangsa (kt parking kete)..even aku penah ke subang (tmpt org mmg rmai gle beratur beli rojak kt situ..blh kate popular la kan..) tp tekak aku tetap mgatakan sini gak sedap..sbb kuah dia kot..bg aku ngam2 je rs dia..n diz iz my 2nd time aku dtg sini ngan best fren aku..


 ni aku punya tp dilah blanje..hahahah..tapi cendoinya kureng ckit sbb ak ske byk "sampah" kt dalam..cendol nya cuma ada kacang merah je klu xsilap..cendol yg kale ijau tu ngan santan of course la ada..tp ttp rs kureng..but ok la sbb xmnis sgt..sbb aku xminat mnis2 sgt ni..so, kaut aje..


 me n my best fren punge..tp dia yg banje jgk..hiks2..thanx dilah..
gamba tuan tanah??xpe..lupekan je.. :p



Friday, May 20, 2011

A Life On Facebook

 
perghhh..cool gile video ni..





Thursday, May 19, 2011

Feeling Nur Kasih 24 hours!

wohoo..salam sume..ada ke yg ske nur kasih??aku?ske gile kot smpi khatam cite ni 3 kali kat tb3 dot com dot my..hahahahah..muke je garang tapi hati mcm tisu..semangat gile babas g book tiket semalam takut abih..so arini, dengan tlebih feeling nya, akan ke pawagam kt sebelah opis aku d Sunway Pyramid, TGV..   
oh ye..xtgk sensorg cite ni..ngan mak aku ngan kawan dia..sbb geng2 mak aku je yg layan cite2 yg meruntun kelebu cenggini..ajak laki ak jgn harap la kan nk nonton cite patah2 ni..yg ak peliknya, cite asrama asmara dia layan la plak..haishh...
k la..klu ak rajin, pas ak nengok cite ni ak review k..2 pn klu ada nk baca..ak dengo byk yg kate best la..kna bawak tisu bebanyak la..tp ak hrp tiket yg beli,parking yg ak bayo arini ngan semalam berbaloi la hendaknya..kih kih kih..
let's go bebeh..

Im E.N.G.A.G.E.D


Monday, May 16, 2011

Angry Bird Yang Nyata..


 
slalu main angry bird??ak ttiap kali klu ada ms..mst nk jugak pnuh kn star2 yg ada kt game 2..br puas hati..so, ak nk share gambo2 sbeno angry bird di alam nyata..ak mati2 la igt rekaan semata2..haish..k la.. layannn...
yg ijau ni ak xbpe nk pasan sgt pe function dia..t ak cek blk..
owh..yg muntel2 ni function dia more 2 speed..

hoh..yg ni ak ske..pluru lebey..hahhaha


hmm...yg ni pn ak dh lupa..function angry bird spt biasa kot..lompat je..


yg ni plak function dia mlopmat, than lepas telur.. (betul ke apa ak ckp?buat2 phm dh la ye..)


owh..yg ni ak xpasan lg..


Friday, May 6, 2011

HOT!

hot gle kot ati ak bile beli foundation, kale sume ngam ngn leher..tp bile turn bli compact powder kt outlet lain jd gelap!




bile dh jd cmni mula la ak nk ngamuk..yela..bli memahal xleh pkai..pe jadahnya! mmg ak blacklisted M.A.C Sogo! eee..apa leh wt..sabo je la..
*spe pkai NC 40 Fix Compact Powder?meh tuka ngan ak..hahahha

Monday, March 14, 2011

My Name Was There..Yippi..Yippi..

tp yg ak herannya..grand prize sumenye jantan yg mng..xsgka la plak ada kaum adam ni layan gile awan dania ni..apa2 pn sgt bsyukur n happy even saguhati..hik3..n congrats to all winners..

Wednesday, March 2, 2011

The Most Soulful Asian..Zee Avi..


I Am Me..Once More..
No.. I really don't think so..
That you think i'd be incapable of being my own..
No.. I really dont think so..
That i would for a second let you back in through my door..

I have spent many a nights..
Even when you are by my side..
I shed tears I couldn't try..
I shed tears I couldn't try..

But i should thank you for..
Taking my blindfold off now..
I ain't jaded no more, no more..
And i take pride in being the one that said goodbye..
That could only mean i am me..once more..

You would turn your head the other way..
So you won't have to listen to what i have to say..
You assume that i needed you..
But you didn't realize that i needed no one but myself..
I needed no one but myself..
But I should thank you for..
Taking my blindfold off now..
I ain't jaded no more, no more..
And i take pride in being the one that said godbye..
That could only mean i am me..

That could only mean i am me..That could only mean i am me..







Thursday, February 17, 2011

Huwaaaaaa!!!!

byk bnda nk update..
byk bnda nk buat..
tp time2 cenggini la card reader ak jahanam la..
adapter camera ilang la..
ish!!!!kusut2!

Wednesday, February 16, 2011

Caye pn windu jgk..

rdu apa??sy rdu nk pegi fish spa lg..tp kt melaka..(mcm la xde kt kl or pj kn..)dh dua kali ak g..sbb knp ak ske g sn sbb murah..15min 10 hengget ja..nk try2..ok la kn..kt mn??klu korg tau river cruise, dia kt area2 situ..KEYSIDE SANCTUARY SPA.. sambil2 tgu nk nek cruise (wanna be) tu, ak g la "mncuci kaki" kt sini dlu..
yep..ni kaki haku..ikn xlari okey..hahhaha..mmule, sgt la gelinya..tp d sbbkn ak ni menusia yg degil, yg ske mcuba ssuatu yg baru, takut ke seram ke sume ltk tepi..bile dh lm2, fun gilerr..tp ak tau, mst rmai dh cube fish spa kn..
ni ms ngan along..ank colleague ak..brani ok..cm haku..konon..
ok..next time ke melaka, for sure ak nk g lg..jom!

selain ikn, ak ske binatang2 exotic2 cenggini..ulo..ni pn kt mlka jgk..sm mcm ikn td..mmula geli.. smpi nk tgelak pn ada..lm2 jd fun..

Monday, February 14, 2011

Maulidur Rasul (Prophet's Muhammad Birthday)

Salam Maulidur Rasul 2011/1432 Hijrah to all Muslim..

Here's wishing that the wonderful deeds of the Prophet...

Touchess your life...

And inspires you to make your life more beautiful..

Thursday, February 10, 2011

Kuih Raya Cine Kot???



senanya taun lps dlm keadaan bgurau ak ckp ngn colleague ak yg chinese ni..bile u nk blnja i mkn donut jco..??lps staun ok br dpr mrase donut dia..
balik2 dr lunch kt bukit td tgk, ats meja ak ada 2 kotak jco..colleague ak yg kt dpn ni pn ckp la yg si Y ni dtg td anta donut..
sekotak j.Pops bby donut & satu dozen yg normal pya..ko peli ak ke mrh ni??hahha.. i should say thanx 2 her bile dia blk next week..huwaaaa..meriah k cuti dia..mgu dpn br nek..
**arini ak wt kje malap2 ja..otak blum running spenuhnya..mgu dpn kot.. cheers :)

Hola..Hola..Hola..

Agk mls senanya nk mghapdet blog..mn xnya..arini br masuk kje..
lalu dlm ati bkate "kn best klu cuti trus smbg..mgu dpn br kje"
hahahha..menusia mmg cenggini..dh kasi betis nk peha..dh cuti sminggu mgalahkn org yg raya cine, mgalahkn bdk skolah..
korg cuti bpe ari ek???

Thursday, January 27, 2011

Cube la..

korg tgk kt 3 titik tengah 2 slma 10 saat then pandang kt dinding yg kosong atau putih..

* kredit to AmazingNara..

Sy Rindu Kwn Sy..

ye..sy rdu kwn sy..Mye Aqma..dh nk dkt 3 taun xjmpa dia..wpun rmh ak dkt ngn ofc dia,kte org still xjmpa lg..sy nk tanya dia:

babe, ko sehat ke..?
babe, ko mcm mn skg..?
babe, ko ngn fz cne..?
babe, best x tunang..?
babe, bila ko nk kwin..?
babe, ko jgn lpe jemput ak tau..
babe, study cne..?ok ke..?
babe, bile nk hangout sesame cm dlu..?
babe, ak rdu sgt kt ko..

Wednesday, January 26, 2011

Adoiii...tlupe laa...


ye..ak tlupe..tlupe apa?tlupe nk bwk obat..dh la dgn smgt bekoba2 nk hbs kn ubt..xpnh2 k ak nk perabih kn ubt spapan 2..tp di sbbkn ak kna chest pain thp cipan yg dh nk dkt sbulan, ak kna gak ada kn smgt nk perabih ubt 2 smpi habih..
tp blh plak ak tlupe nk amik ubat masuk kn lam beg b4 g opis..mati2 ak igt ak dh selamat msuk kn lam beg pg td..hampeh tol la ak arini..tpksa la thn sakit ckit..

Tuesday, January 25, 2011

Arggghhhh...asik teringin je..

tu la..tingin je kje..gj blum lg..tingin bebeno nk mkn dominos breadstix..at last call customer service..leh deliver breadstix aje ke x..xblh!!!kna gak bli piza dia..hampa & kcewa tekak ak..xpe lah..t rajin blk kg ak g bli..haishh...


Cita-cita terbengkalai lagik..


entry sedey pg ni..tlalu byk sbb knp ak xdpt attend interview ni arini..sbb yg lain adalah sbb jerawat ak..mgkn dh kurg ckit kate my best colleague ak..tp nk kje as a front line ni pimple pn akn jd isu..mgkn xda rezki kot..but i will keep my spirit to be stewardess smpi bila2..to Cathay Pacific Airways thnx 4 d invitation n truly sorry :( ..mayb next time.. (sambey wt muke cebek)..ok..wt kje..wt kje..





*gamba kpl trbg dr encik google..

Monday, January 24, 2011

Meroyan Januari..

yep..bulan Januari adalah bulan mgidam lg mgarut ak..1st thing yg ak mgidam adalah WAFFLE..tp cuma kat satu tempat..(mmg mgade!) kt mn?kt Amcorp Mall shj..mgidam ak yg ni tlah pn dkabulkn..tp stengah je!(mgade lg!) sbb share ngan colleague ak..lgpn after lunch ms 2..flavour apa??butter shj..not peanut butter..only d butter..NEXT!!!!


ROTI CANAI!ni pn sama..xnk tmpt len..tp bkn kt Amcorp Mall..kt area office ak je..ptg tade..pg ja ada..mmg marvellous la roti dia..kuah dia lg la..so colleague ak tpksa akur la ngan pmintaan ngarut ak ni..pepagi dh kol tya nk ke xnk..gle xnk..so isu meroyan roti canai dh setel..lg apa??


hahahhaha...yg ni xsetel lg..tah knp la ak mgidam patung ULTRAMAN plak..so ridiculous k!xnk yg kecik plak tu..(ngengade lg & lg) sbb ak nk yg besa..hahahha..tp xmgkn dpt kot..ngidam tgl mgidam je la..so next mgidam tuk Feb?hrp2 xmrapu cenggini..hahahha


*pic tq 2 mr google..

Monday, January 17, 2011

Sharing is Caring..


juz information for u guys sbb ak tau byk yg ada pesbuk kcuali ak..get it from The Star on9..

Tuesday, January 11, 2011

Ngeheheheh..

ak xtau dh bpe kali ak tuka layout blog..tp xreti2 nk update..hahahha...