Friday, September 30, 2011

Express Soup (Soup In Bread)


Salam.cuma nak share dengan kawan-kawan, this is the best mushroom soup ever. Again, BEST MUSHROOM SOUP ye. Sebenarnya, dah lama mentekedarah menda ni. Dekat Low Yatt, before puasa. Gile lama kot simpan gambar ni. :)

Ok. Sebelum ni aku penah jugak ternampak Express Soup ni dekat Times Square. Tapi tak terfikir nak singgah, rasa and so on. Cuma tertarik sekejap dengan cara dia deliver soup tu. Sangat2 creative. Bread + Soup = Express Soup. 

Ye kawan-kawan, saya sangat mengesyorkan anda mencuba (kalau baru tau) cream soup yang super duper creamy, marvellous ni. Kalau korang jalan-jalan area Times Square ke Low Yatt ke, tengah lapar kan, memang puas hati la. Dia ada choice yang lain. Bukan mushroom je tau. Ada lagi 3,4 jenis kalau tak silap. Tapi tak ingat dah flavour yang lain-lain tu. Dan harga dia pun tak sampai RM 10 pun.

Ok, selamat mencuba kawan-kawan.

Monday, September 12, 2011

Wahai Wanita..Tolonglah Baca Ni!

Info PENTING untuk berkongsi dengan semua!

Peringatan kepada semua !!!!!!!!!!!

Ini adalah sangat menakutkan, serupa dengan kes Ms Canny Ong.

Pada suatu hari, terdapat seorang wanita yang berhenti di stesen minyak untuk mengisi minyak. Setelah selesai memenuhkan tangki minyak selepas membayar menggunakan kad kredit di pam dan ingin meninggalkan stesen tersebut, atendan di dalam kedai lantas bercakap menerusi speaker dan memberitahu sesuatu yang berlaku dengan kad itu dan meminta wanita itu masuk ke dalam untuk membayar tunai.

Wanita itu keliru kerana dia telah selesai mengisi minyak dan pembayaran menggunakan kad kredit telah diluluskan. Dia menunjukkan isyarat tangan kepada atendan tersebut dan bersiap sedia untuk meninggalkan tetapi atendan tersebut sekali lagi menggesa wanita tersebut masuk ke dalam kaunter kedai untuk membayar tunai.

Dengan perasaan sedikit marah, wanita itu terus masuk ke dalam kedai dan mempertikaikan tindakan petugas tersebut dan menuduh dia menipu. Atendan tersebut memberitahu supaya wanita itu bertenang dan mendengar dengan teliti

Atendan memberitahu ketika wanita tersebut sedang mengisi minyak, dia telah melihat seorang lelaki telah masuk ke dlm kereta dan bersembunyi dikerusi belakang . Dengan segera beliau telah menghubungi pihak polis. Wanita tersebut terus menjadi takut dan segera melihat pintu keretanya terbuka dan lelaki itu telah menyusup keluar dan meninggalkan kereta itu dengan tergesa-gesa.

Kes baru-baru ini didapati mempunyai kaitan dengan ujian untuk permulaan geng jenayah terbaru dimana memerlukan seseorang untuk membawa balik bahagian badan seorang wanita ..

Salah satu cara yang mereka lakukan adalah dengan merangkak perlahan-lahan dan menyusup masuk ke dalam kereta wanita manakala sasaran utamanya adalah stesen minyak atau di kedai runcit pada waktu malam. Kemudian, mereka akan potong kaki / buku lali mangsa menculik mereka dan kemudiannya membunuh dan mencerai-beraikan mereka.

Kaedah lain adalah dengan memaksa wanita itu masuk ke dalam kereta kemudian menculik mereka, Sila sebarkan ini kepada wanita lain, orang muda dan tua.



Pertama, wanita seharusnya lebih berhati-hati apabila ingin masuk ke dalam kereta pada waktu malam.

Kedua, Jangan letakkan kereta di tempat sunyi atau terpencil semata-mata ingin mendapatkan tempat letak kereta percuma!

Ketiga, Jika boleh, elakkan memandu seorang diri pada waktu malam!


Ini adalah situasi sebenar! Penculikan! Pembunuhan! Putus dan anggota badan dicerai-ceraikan! Ini semua berlaku di Malaysia!



Jadikan amalan :

1. Pastikan kereta berkunci setiap masa walaupun anda meninggalkan kereta sebentar.

2. Periksa sekeliling kereta sebelum masuk ke dalam kereta.

3. Sentiasa peka terhadap sebarang tanda-tanda pelik dari persekitaran anda dan individu lain di dalam sekitar umum, terutama pada waktu malam!



Sampaikan mesej ini kepada semua wanita supaya salah seorang wanita dalam hidup kita tidak akan menjadi salah seorang dari mangsa mereka!



*share dr http://haryanies.blogspot.com/

Thursday, September 8, 2011

Sepah Tidak Di Bubarkan..

Salam semua..

Wahh...berkurun kot tak meng'update' blog yang dah tak rupa blog ni.
Ok lah. Straight to the point saje lah ye.
Aktiviti wajib aku selepas lunch, mesti nak bukak facebook tengok gosip news feed.
Kire macam nak tahu perkembangan semasa la kononnya..
Pastu aku tertarik dengan news feed yang kat bawah ni..
Sambil tu aku teringat yang setahu aku, diorang ni dah bepecah.
Tup tup keluar status yang alhamdulillah ni..
Syukur la kalau betul..
Sebab kat Malaysia ni tak banyak tukang lawak yang berkualiti macam diorang..
Semoga Sepah sukses! (nampak sgt peminat Sepah!)