Friday, April 5, 2013

Colour Blocking

Hello dan Assalamualaikum..

Hari ni kita belajar macam mana nak main dengan colour blocking ni. Aku pun sama-sama belajar dengan cari pakai google nak match kan colour. Tersilap match nanti jadi macam badut pulak kan. Dah tak jadi colour block.



Ok. korang boleh refer gambar ni untuk match kan colour blocking korang. See. Senang kan. Tengok saja arah bucu 3 segi tu. Itulah colour yang sesuai untuk di buat colour blocking. Contoh yang lain, kalau korang nak hijau, colour blocking yang lain purple, dan kuning pekat sikit. Tapi ingat! Cuma 3 colour saja ye kawan-kawan. Kalau lebih, memang sah la dah macam badut kan.





Tengok! Senangkan. 

Lepas ada gambar colour blocking tu, laju-laju aku p Sunway Pyramid beli seluar kaler Mint! Hahaha. Dasar!

Pada yang takut-takut nak cuba, tak reti macam aku dan sebagai nya, harapnya ini boleh di jadikan panduan. Selamat mencuba dan selamat berCOLOUR BLOCKING! 


No comments: