Friday, June 14, 2013

Inner Magic

Inner Latest!



Muncung dan tak melekap di dahi 

Tak payah gunting

Dan paling penting tak sakit telinga

Call/SMS/Whatsapp : 0162153416 (Farra)

*while stock*





Be Mine ♥


Eh!Tetiba suka lagu ni..Lagi-lagi tang chrous..Terus teringat time bercinta..


Be Mine by Tasha Manshahar & Syed Shamim


Malay version

Benar aku sayang kamu ..
Takkan pernah luka kan mu..
Gapai tangan ku, dengan ku selalu..
Benar aku rindu kamu..
Jangan pernah tinggalkan ku..
Kau lah hatiku..
Tak sempurna tanpa dirimu.. 



English version

And i never wanna go wrong..
Take my hand baby..
Come go through with me..
Let me tell you that i miss you..
And i never wanna lose you..
You're my heart baby..
My life is incomplete without you..
Let me tell you that i love you..

Thursday, June 13, 2013

Semalam..

Assalamualaikum..

Hmm..Semalam..

Semalam aku stress sangat..

Stress dah lama tapi semalam, kemuncak stress aku..

Dan bersambung hari ini..

Masalah kerja office yang aku dah tak nampak jalan penyelesaian..

Puas aku cari punca dan cara..

Tetap tak dapat selesaikan masalah ni..

Sampai ke rumah aku bawak..

Aku tak reti lah nak guna formula macam laki aku..

'Bila sampai dekat pintu rumah, letak masalah tu kat situ.Esok pagi nak pergi kerja, ambik balik masalah tu'

Tapi aku tak boleh..

Hari-hari aku pikir macam mana lagi nak track and trace kerja aku..

Dah seminggu berlalu..

Harap masalah kerja cepat selesai..

Kerja lain dah aku siapkan..

Cuma ini..

Buat aku gila sampai ke rumah..

Nasib baik ada anak..

Pengubat tekanan aku bila balik..

Ya Allah..berikan petunjuk-Mu untuk selesaikan masalah ini..


Wednesday, June 12, 2013

Heh!Tiba-tiba je

Hallo and assalamualaikum..

Haha..Rasa nak tergelak pulak bila nak menaip. Teringat pastu terus nalk menaip.

Satu malam..

Puasa kan dah nak dekat. Lepas puasa, mestilah raya. Tetiba laki aku tanya :

Laki : Taun ni raya nak pakai baju kale apa eh?

Aku : (Terus pandang dia dengan mata membuntang) Betul ke tak betul ni? Setahu orang, awak mana suka nak sedondon bagai. Poyo la hape la. Ni mimpi apa ni nak pakai baju kale sama bagai??

Hmm..pada aku, mungkin sebab dah ada anak. So, kengkonon nak nampak ala-ala family yang bahagia, kene pakai baju sama kaler.. Giteww?

Selama 8 taun berkawan, cuma sekali dua aje kami sedondon. Itupun sebab belah family dia yang nak sedondon. Aku pun terjebak lah sekali.

Heyy..buat lawak la awak ni laki oi. Permintaan awak mungkin lah boleh di realisasikan. heyyyyyy..

(Masih mood geli hati)

Salam and have a nice day!